Oxford

Idag tog Michaela å ja oss en tur till Oxford. Vi tåg tåget och tog ungefär 50 minuter. Vi strosade runt bland de mysiga gatorna, kollade in shoppinggatan, såg alla maffiga byggnader som en del av de var collage. Jag hittade massa kort så nu får jag se om jag får lite kort/brev skrivna. Det får väl bli nästa veckas sysselsättning.

Jag följde med Michaela hem (hon var "barnvakt", hon är au pair åt två tjejer, 3 å 5 år). Tjejena skulle lägga sig tidigt så det var ju ingen fara. När pappan gått skulle de snart lägga sig, de hade borstat tänderna å var klara att lägga sig. Jag å Michaela satt där nere å man kunde höra deras små söta röster nerifrån, de ä så sööta.
Tillslut skulle Michaela lägga de så hon gav mig sin dator å sa, gör va du vill, sysselsätt dig. Jag hann bara logga in på facebook, innan jag ser den ena tjejen kommer in i vardagsrummet mot mig å frågar om jag kunde läsa en godnatt saga för henne. (Michaela skulle lägga den minsta först) Självklart kunde jag det. Hon tog min hand å vi gick upp på hennes rum som hon så gärna ville visa. Jag var tvungen att ta den andra handen för ögonen Och Inte Tjuvkolla, sen såg jag ett sött rum där allting var rosa. Hon valde en saga, satte sig tätt intill mig i sängen och jag läste den för henne, men lite avbrott efter varje sida då hon ville prata lite. Söt unge. Snacka om oblyg. (Först när de kom hem, kom de in i vardagsrummet hon gick rakt mot mig å skulle genast börja pilla med mitt armband).
Det tog en liten stund tills de båda små tjejena kom till ro, efter lite hit å dit, gråt i 5 sekunder. Men det här gick att överleva, å mycket trevligare, inte en äldre kille som man inte vet hur man ska hantera.. Å visst småbarn kan säkert vara jobbiga, men de går ju oftast att prata med, å förklara, de gråter i några sekunder å sen blir allt bra igen. (Det är vad jag tror, men vad vet jag?) Bara de lilla jag gjorde där kändes mer rätt, roligare, uppskattande.

Vi började äntligen med maten, tacos, fast vi tog kyckling istället för köttfärs, vad heter de då, Kycklingwrap? Å vi såg på The Notebook, en fin historia.
En awesome dag med Michi helt enkelt!

- Malin


Pärlhörlurar

Min vän Olivia gjorde sådana här pärlhörlurar och när jag klickade runt på lite olika pysselhemsidor så hittade jag det igen, så jag tänkte att jag var tvungen att prova. Man behöver bara pärlor å en kniv. Inte alls svårt att göra, mest lite pilligt. Man kan också ta tillexempel lampsladd som hänger i taket och trä på större runda pärlor. Men hörlurarna blev en färgklick gladare 👍🎶😊✂🎧💎💝

- Malin

 


My Sweetie, My Sunshine, My Love

Ikväll har dem låtskrivarkonsert! Varför är jag inte där.. Jag vill höra å se vad duktiga de är å framförallt honom. Å jag saknar honom förfärligt mycket.

- Malin


Solen skiner genom mitt fönster

Vädret är väldigt skiftande, nu är det väl inne i en period med moln/regn, fast solen tittar minsann fram lite ändå.
Jag har haft sovmornar två dagar nu (har inte behövt skjutsa på morgonen) och hämtat de 15.30 eller 16.30. Inte alltför jobbigt. Det bästa på dagen är ju min fritid.
Igår tog jag en promenad (även fast jag är förkyld men jag behövde lite solljus) till Twyford å tog passfoto å gick till tågstationen och fixade ett tågkort (man får priset till entredjedel billigare när man har sånt) å självklart kostade de lite att fixa kortet. Men jag kommer antagligen åka till London å andra ställen så att de kommer löna sig i slutet.
Jag skypade med Mia, Aled å Anton! Å kurade ihop mig i min filt.
Idag har jag städat lite, hängt tvätt, RENgjort spisen som tog drygt T V Å timmar... Massa ingnott å stekt fett, det verkade som att det var längesedan någon gjorde det, eller tar de så lång tid? Det var de svarta gallren som tog tid men nu är det gjort i alla fall. När jag gör något vill jag göra det ordentligt! Annars kan de ju kvitta. Å har någon tips på god mat som är hyffsad enkel att göra är man mer än gärna välkommen med förslag! Igår blev det pannkakor.

- Malin


Min första gäst!

I helgen var Lina och hälsade på mig, Min första gäst! Väldigt trevligt å roligt! Jag har skrattat så jag fått träningsvärk i magen, vi har promenerat så jag blivit alldeles trött i benen och vi har haft på hög musik (när ingen annan var hemma) å dansat oss tokiga. Snacka om träning alltihopa, haha. Vi har också tittat på film å ätit chokla'.. Å skypat med Mia! 
 
I Lördags åkte vi på en dagsutflyckt till Reading. Tågturen var billig och det tog bara 6 minuter med tåget dit. De hade väldigt bra shopping, butiker som H&M, Primark, Next, Superdrug, ClasOhlsson, secondhandbutiker å massa andra små söta butiker. Vi strosade runt lite, å shoppade lite, trevlig dag helt enkelt! 
 
Eftersom jag fortfarande inte har en dator (har beställt en nu) så la Lina ut några bilder.
 http://londonbatterseapark.blogg.se/
 
- Malin
 

Anne är borta

Veckan som varit...

Anne skulle bort och jobba så hon åkte i tisdags och kommer hem i kväll. Vilket betyder att jag fått mer jobb att göra, kanske inte så jobbiga rent praktiskt utan mer psykist och krävande eller om man vill se det positivt - utmanande. Jag menar det är barn vi pratar om, vad som helst kan hända. Man kan säga ett ord/göra något som inte ens är något konstigt men ändå slår gnistra till irritation. Eller så är det orättvist, det säger Toby jämt - It's UnFaaair.. Eller så behöver det inte ens vara något, bara greppar tag på första bästa sak för att kunna säga emot och inte göra som man säger. Allt kan ha gått bra hela dagen fram tills 3 minuter innan man ska åka och hämta den andra, då den ungen man har hemma blir arg, irriterad, är trött och har ätit för mycket sötsaker (jag menar i Sverige är det väl inte ok att ett barn tar en glass före maten, det är det tydligen här..) Jag har väckt dem på morgonen, gjort i ordning frukost och sedan skjutsat de båda till skolan (som ligger helt mot motsatt håll till varandra). Jag har också skjutsat och hämtat när de vart någon aktivitet på kvällen. Vanligtvis behöver jag bara gå upp precis innan Anne & Dylan åker, och sen kör Toby till skolan. Det är svårast men den "lille" (fast han fyller ju 9 år snart..) eftersom han prövar en och gör som han vill, speciellt nu när mamma inte är hemma. Pappan har också varit lite virrig, haha... Igår glömde Paul telefonen hemma, så då vände han hem men då glömde han hans nycklar i dörren... Å idag försov han sig(han brukar gå upp 5.30) så han vakna när jag gick upp (men tur nån vaknar i alla fall... Haha) så det första jag fick göra imorse var att skjutsa honom till stationen. Men han brukar gå. (fast Anne brukar köra honom annars på morgonen). Igår efter jag hämtat barnen mötte vi upp pappan och gick ut å käka pizza, det var trevligt. Och så skönt att slippa ansvaret för en stund. Och jag tror alla i familjen tycker det ska bli skönt att Anne kommer hem nu - JAG med!

Veckans höjdpunkter har varit zumban, träffat Michaela (en annan au pair här i närheten och hon kommer från Tyskland) och bara slappat och småfixat, som att skypa, skriva brev, pyssla lite, se på serier/film...

I förmiddags träffade jag Michaela igen å vi fikade lite här nere i "byn" om man kan kalla det så. Väldigt trevligt! :)
Och när vi sitter där så hör vi musik lite i bakrunden, vad hör jag?! Jo Coldplay med Yellow (Antons favorit låt) å kommer aldrig glömma när han sjöng den på Kagge. Vilken låt hör jag sen?! Jo Coldplay igen med Every tear is a waterfall, som vi dansade en diagonal på Kagge. Jag var i par med Rebecca och vi var grymma! Jag älskar den låten å jag älskar dansen till den. Ååå Kagge <3 Jag blev lite lyrisk för ett tag.

.... Idag är det Fredag :) Hurra

Lina har ankommit nu, vi ska snart laga mat, men först ville Lina bara ha lite godis först. Som sagt.. Barn...Godis..innan maten....
Och nu ville hon läsa en tidning (hon såg att jag hade några och att några var svensk) å kläcker "jaa,.. det såg allt ut som att du hade en damtidning Malin!!"
(Som att jag skulle ha en damtidning?!?) Haha. Nu ska vi ha de gött! Goo helg!

- Malin


Extraknäcka

Ja, då har man ett extra jobb också! Ett par (som dessutom nyligen har fått sitt första barn) som är bekanta till familjen behöver någon som städar deras lilla hus, en gång i veckan 1-2 timmar. Så då ska jag göra det, har ju tid till det.. så varför inte!? Och jag får en femtedel (pund) av lönen som jag får på en hel vecka så det är helt okej. Annars tycker jag inte att det är så jättekul att städa, men detta känns värt! Skönt att ha något mer att göra och komma ifrån här en liten stund.

- Malin


Välkommen hit min vän

Om man vill komma och hälsa på så är man välkommen! Familjen här är väldigt snälla och öppna. En gång hade de en tysk au pair här, och hon hade NIO vänner på besök Samtidigt, helt Galet!!! Den här familjen verkar erfarna och har nog varit med om det mesta... Så
Välkomna :)

- Malin


Weekend i London

Tidigt i Lördags tog jag tåget till London. Jag har aldrig varit i London själv men jag hittade till Oxford street, vilket gjorde mig glad. Jag kunde inte låta bli att gå in på Primark och bli inte galen på mig mamma, men det blev en stor kasse. Sedan mötte jag upp Lina!
Vi gick till teatern å såg på musicalen Top Hat. En bra musical skulle jag säga, de sjöng otroligt bra å det var mycket stepp å dans (det gillar vi!) Vi promenerade sedan hem till Lina, ganska lång promenad till Battersea, men vi gick sakta och solen sken och det var spännande att se omgivningen. Väl hemma åt vi tacos, Mums! På söndagen tog vi oss till Kew Garden, som är en jättestor trädgård med extremt många växter. Det fanns många växthus och en avdelning var tex. Kaktusar. Vi såg också bananträd, kakaoplanta, kaffeplanta, osv. Kolla gärna in http://londonbatterseapark.blogg.se/ Linas blogg för hon har lagt upp lite bilder därifrån. (Mitt internet på datorn har slutat fungera, så jag har min iphone i alla fall. Men det tar sån tid och blir så pluttigt, men några bilder ville. På eftermiddagen gick vi till Hillsong på möte också. Jättemycket folk å maffigt.
 
- Malin
 




Fredag

Idag är det Fredag, nu har jag jobbat i en vecka och det känns redan som vanlig vardag. Imorse 5 minuter innan vi skulle åka till skolan ville Toby spela schack...haha. Men jag fick honom att borsta tänderna och vi kom iväg.
Det var sol även idag, härligt! Jag unnade mig en pysseltidning å en söt liten börs när jag var ute på en promenad. Det är ju trots allt helg.

- Malin


Twyford

Vilken härlig höstdag! Solen skiner och värmer lite men man känner att det är höst i luften. Ändå är det mycket löv kvar på träden och fortfarande väldigt grönt, det gillar jag. Jag tog en promenad till Twyford där det finns lite små affärer, (matbutik, apotek, posten, restauranger, klädbutik.. säkert något jag missat..), där ligger också bibliotek, polisstation? och järnvägsstationen.












Sovmorgon!

Varje onsdags morgon kommer jag ha sovmorgon!?! För Toby har tennis på morgonen före skolan så då åker han med Anne&Dylan. Så jag behöver inte göra något förns runt 15-tiden. (Om jag inte ska göra någon liten syssla.) Vardagslyx! Perfekt så där i mitten av veckan.

- Malin


Vägen jag kör

Den första vägen är till Toby's skola. Fast den markerade vägen kan jag inte åka, för de är under byggde. Så jag får åka runt allting.

Den andra vägen är till Dylan's skola. Mot motsatt håll från Toby's skola.

- Malin

 

 


Min första dag som au pair!

Jag gick upp 07.30 ungefär. Anne och Dylan åkte 08.00 (Dylans skola ligger på vägen till Annes jobb) och jag skjutsar Toby 08.15 ungefär. Eftersom de bygger om vägar så blev det kö, men vi hann precis i tid. När jag kom hem åt jag frukost, små fixade, lyssnade på musik, målade naglarna, svarade på mail, diskade, bädda barnens sängar, hängde tvätt. Också har jag gjort barnens matlåda som de tar med som skolmat (som varje dag består av smörgås, juice, yoghurt, frukt, kaka). Här bestämmer man om man tar med egen mat eller om man äter i skolan, men Dylan&Toby vill inte äta maten i skolan tydligen. Toby äter mat i skolan på fredagar för då är det fisk.

Sen gick jag iväg på Zumba! Det är i närheten här, vi väl väl ca 10 stycken och jag kan väl säga att jag drog ner på medelåldern. Ledaren var väldigt bra och jag blev sjukt svettig. Helst skulle jag väl vilja ha mer dans men det här är en början och något i alla fall.

Sedan var det dags att hämta Toby, han lekte lite på skolgården, och sedan gick vi till en annan lekpark (de kommer bli min nya hobby; lekparker) i närheten, eftersom vi strax därefter ska hämta Dylan. Hemma satte de på en film och jag började med maten. De satt vid bordet och var väldigt inne i filmen, Men de åt upp allt som låg på deras tallrik i alla fall. Inte illa det. Å sen kom Anne&Paul hem.

I helgen har det varit jättefint väder å varmt Men idag har det varit molnigt, blåst lite å småregnat. This is England!

Det blev en bra dag! Jag körde inte vilse, jag krockade inte, barnen bråkade inte, allt gick bra, jag lever, Hallelujah.

- Malin


Hendley-on-Thames

 
 

 





Igår åkte vi på utflykt till Hendley-on-Thames. En mysig liten stad där Themsen rinner igenom och där rodd-sporten är stor. Vi strosade längs med vattnet, matade änder och käkade glass. Det var många gröna ytor, parkbänkar och lekplats. Solen sken, det var blå himmel och det var jättevarmt ute det var en härlig dag! 


Förut kom Toby in till mig på mitt rum och visade mig massa figurer från ett spel, han hade 3 böcker om de. Å nu kollar jag på footloose med Dylan. 

- Malin


Charvil

• Bussen från Kd-Oslo (119kr)var billigare än ekspressbussen (160nok) till Rygge flygplats.

• Det var första gången jag flög helt själv. Och det gick ju bra.

• Det är varmare här än vad man tror, folk går runt klänningar/shorts å flipflopps, medan ja tog med tjocka tröjor å jeans.. Men snart är det väl höst på riktigt. Men det är också väldigt grönt å härligt.

• Alla (nästan alla) ungar här har en "scooter" (en sparkcykel/kickboard)

• Vattnet smakar gott (I Liverpool smakade de klor ungefär) & det är inte råkallt inomhus (som de också var i Liverpool)

• Ja bor i ett litet samhälle som heter Charvil som ligger nära ett lite större samhälle som heter Twyford (där de finns lite affärer, tar 20 min att gå) och har nära till staden Reading. Och 45 min med tåg till London.

• Jag är deras 10.e au pair. Det är lite svårt med engelskan ibland, det är lättare när man skriver å ser hela ordet tycker jag. Men jag vänjer mig väl. De har haft en au pair från Slovakien, som inte kunde ett ord engelska när hon kom hit. Jag tror min värdfamilj har varit med om det mesta och att allt löser sig.

• Jag körde bil redan första heldagen jag var här. Sitta på höger sida, växla med vänsterhanden, köra på vänster fält, köra vänstervarv i rondell och kolla vänster hela tiden. Aaaaaaaaaaaah!

• Det finns tusen olika vägar att köra här, undrar när jag ska hitta, jaja bara jag hittar till barnens skola först. De håller dessutom avstängt på vissa vägar, så vi kör runt hela tiden och de blir längre sträcka och kö än vad det egentligen behöver bli.

• De går till puben hela tiden?!?

• Människor är väldigt vänliga här!

- Malin


Ankomst

Knasigt att helt främmande personer kom å hämta mig igår på flygplatsen och att jag nu ska bo här å va au pair.

Här är min adress för er som ville ha den:

68 The Hawthornes
Charvil
Reading
Berkshire
RG10 9TS
Great Britain

Utsikten från mitt fönster, Seee ya!
- Malin


Frykenbaden

Vad bra man kan ha de! Anton kom i fredags och gjorde hela min helg så bra! På Lördagen åkte vi till Frykenbaden/Frykens pärla (camping här i Kil) och göttade oss. Vattenmelon å bullar å mys. Solen som värmde och vattnet som glittrade. Vi lagade Birgittas kycklinggryta, gjorde å åt cheesecake, tände en brasa å såg på en film. Idag bakade vi bullar, morotskaka å en kladdkaka för ikväll kom lite go släkt hit och firade mig. Succé alltihopa!




- Malin

RSS 2.0