Sen jag har kommit in i vikariebanken...

... har jag fått jobba varje dag och på grädden på moset blivit sjuk. I torsdags jobbade jag eftermiddag på fritids vilket var roligt men när jag vaknade på morgonen hade jag ont i halsen och kände mig hängig. Ja, det var bara att vila fram tills jag började på dagen och ta en ipren och sedan åka och jobba. Igår var första dagen jag inte hade fått något pass bokat för dagen därpå, och jag trodde verkligen inte att jag skulle få jobba. Men 06.58 plingade det in ett sms och sedan ett telefonsamtal så var bara att ta sig iväg. Nu är det helg och så ska det få bli. Jag snorar och är tät i näsan på samma gång hur det nu funkar. Jag får väl försöka bli frisk så jag kan jobba nästa vecka ;) Jag har dessutom en examinationslektion i jazzdans på måndag också, men det ska väl gå bra bara jag orkar förflytta mina ben å armar å inte ska flåsa som ko eller tuppa av.

Malin

Dagisfröken Malin-Palin

I måndags (igår) lagade jag och mamma mat tillsammans. Min kurs börjar inte förräns senare på dan och mamma är ledig på måndagar. Jag satt å sa ".. att det ska vara Så Svårt att få ett jobb.." och vi (jag) pratar vidare. Jag bestämmer mig för att ringa kontaktpersonen för vikariebanken (som jag redan ringt till) igen. Precis när jag tagit telefonen och kollar på mobilen, så har jag precis fått ett meddelande från just vikariebanken, och Malin har även kommit med i vikariebanken i lilla Kil hon också. Jag lägger in tider direkt och sedan måste jag ta bussen för att hinna till stan. På vägen till stan får jag en bokning. Wow. Tygpåse med termobyxor å tofflor å jag är redo.
 
 
Vid mellanmålet satt jag vid ett bord med 3 killar. Ena av de säger till mig:
- Jag tycker faktiskt att du har en väldigt fin tröja
Vi fortsätter att prata allihopa
- Varför har du så fint hår för!?!
Vi fortsätter att prata mer
- Vad har du där? (och syftar till mina gul-målade naglar)
och jag förklarar 
- Jag vill också ha sånt!
Vi fortsätter att prata och efter ett litet tag ser jag hur han börjar att ta messmör på sina naglar. Ja, man bara skrattar inombords ju. Och det blev bara en ännu mer kladdigare messmörs hand. Men snacka om en söt en. Komplimangerna bara strömmade in. Vilken charmör kommer inte han bli lixom?! Barn är söta men man blir också oerhört trött efter bara en dag med full fart å hög ljudnivå. 

Nej, nu ska tant Malin snart sova så hon orkar med morgondagens jobb också.

Malin

Tänk till

Fattig eller rik?

 

Det här är en berättelsen om en mycket rik man som ville visa sin son hur fattiga människor lever. Pappan och sonen tillbringade därför ett par dagar hos en mycket fattig familj som bodde i närheten av deras gods. När de återvände efter besöket frågade pappan.

”Förstår du nu vad fattigdom innebär?”

”Ja, det gör jag”, svarade sonen.

”Kan du då beskriva skillnaden mellan vårt liv och deras”, bad pappan.

”Vi har en hund, men de har fyra. Vi har en liten pool på gården, men de har en hel sjö. Vi har olikfärgade lampor i trädgården, men de ser hela stjärnhimlen. Vi har en massa betjänter som hjälper oss, men de hjälper andra. Vi har stängsel runt hela vår gård, men de har vänner som skyddar dem. Jag som trodde att vi var rika och de fattiga.”

 

En ovanlig bank

 

Tänk dig en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt bankkont och som varje kväll tar tillbaka de pengar som du inte använt. Vad skulle du göra med pengarna? Använda så mycket som möjligt förstås!

Nu är det så att du faktiskt har en sådan bank. Den kallas tiden. Varje ny morgon får du 86 400 sekunder att använda precis som du vill. Varje kväll är förslösad tid borta för alltid. Det finns ingen möjlighet till kredit, det finns ingen möjlighet att spara för framtiden.

Använd därför din tid så klokt som möjligt. Njut av solnedgången tillsammans med en vän, lär dig något nytt, hjälp någon som har det svårt… Gör varje dag minnesvärd!

För att förstå värdet av en månad, fråga modern till ett barn som fötts för tidigt.

För att förstå värdet av en dag, fråga den som bara har en dag kvar av semestern.

För att förstå värdet av en timma, fråga två nyförälskade personer som väntar på att få träffas.

För att förstå värdet av en minut, fråga den som nyss missade tåget.

För att förstå värdet av en sekund, fråga den som just undgick en trafikolycka.

För att förstå värdet av en millisekund, fråga 100-meterslöparen som fick silvermedaljen.

Vad rädd om varje ögonblick! 

 

 

Malin


I just need you near

 
 
 
Malin

RSS 2.0