God Jul

Underbara jul, välkommen!


Toby fyller år

Igår åkte Rebecca hem :( Vi hade superhärliga dagar som bara swichade förbi. Jag skjutsade Rebecca till Heathrow och vi åkte lite innan 06.

Igår fyllde Toby (tro det eller ej men) 9 år. Jag hoppas han kan bete sig som en 9-åring också. Jag gick ner mot vardagsrummet där han alltid sitter i fåtöljen och spelar på en ipad eller annan elektronpryl. Jag kommer till köket å hinner inte ens öppna munnen för att säga grattis å ge han presenten, innan han vänder sig om "Malin!!!! Har du present till mig!!?!" Toby fick badskum i 3 olika figurer (skelett, anka å fisk) i olika färger. Jag tror han blev glad i alla fall.

På kvällen gick vi ut. Men först gick vi till puben (såklart). Mamman brukar inte gå på puben så ofta vad jag vet, men pappan gör ju det. Och det känns som en "grabbgrej", speciellt här. Pappan gick in, Dylan gick in, sen gick jag in genom dörren och det kändes som världen stannade. Alla slutade prata, de stod som förstelnade, och bara glodde rent ut sagt.(Upplevde jag det som). Det var lite läskit tyst så som kan hända när nån går in på ett ställe i film. Jag tänker "okej..? Jag går in genom dörren till en pub.. Ja ä väl ingen drottning heller som går på en röd matta?". Och jag såg bara män/gubbar.. Men sen kom Toby å Anne också. Det var skönt att Anne var med faktiskt.

Vi åt på Thai Elephant Restaurang, det var gott och trevligt. Det var julpyntat och julstämningen infann sig. De hade som motsvarande smällkarameller på borden som man drar/smäller isär, och i ligger en liten lapp med en ordvits/roliga skämt på och någon liten leksak å en papperskrona. Och plötsligt hör jag en svensk julsång med Peter Jöback, underbart.

- Malin


Två och en halvtimme

Vi gick upp tidigt igen (dock inte lika tidigt som när vi åkt in till London), promenerade till tågstationen å tog tåget till Reading. Vi skulle hinna vara i Reading i 4 timmar, och vi började på Primark. Jag har berättat mycket om Primark för Rebecca å jag tror hon gillade affären för vi råkade vara där i 2 1/2 timme. Vi kom dit 10.00 strax efter de öppnat och det var inte alls mycket folk, så skönt, annars orkar man inte gå runt där. Vi hittade fina kläder, provade å hej å ho och kom ut med en varsin kasse. Den resterade tiden strosade vi runt i solen och köpte lite mat och satte oss på en bänk.

Vi åt Tacos å hade det mys. Rebecca var söt å hade med lussebullar, pepparkakor å ischokla från Sverige! Julstämning å Måndagslyx!

- Malin


Dag två i London med Becca

I söndags åkte vi till London Bridge och gick promenad längs med Themsen för att komma till Tower Bridge. Det var sol och härligt! Vi gick stråket från Piccadilly Circus-Traffalgar Squere (Vi var inne på National Gallery en snabbis)- Buckingham Palace som ligger nära varandra. Vi gick på den långa gatanOxford street som aldrig tar slut, det var jättemycket folk och vi tog tunnelbanan lite också. Vi fastnade på butiken Forever 21, där både Rebecca å ja hittade fina saker, kul kul! Vi gick till Hamleys, extremt stor leksaksaffär också, tills det var dags för Gudstjänst på Hillsong på kvällen. Vilket drag, lika bra som alltid. Vi träffade Olivia och hamnade på BurgerKing, men det var mys. Vi pratade och hade intressanta samtal, det var trevligt. Klockan tickade, och vi skulle återigen till Paddington för att ta tåget hem. Vi åker då självklart åt fel håll fast det är rätt linje, och märker det efter typ 8 stationer. Snacka om att man var trött. Lite orolig blev man. Eftersom klockan då tickade ännu mer å blev sent, vår biljett skulle ju gå ut 00.00 och klockan var vid 23. Men vi hann. Gud är god. På tåget hem åt vi vår efterlängtade sparade smörgås och jag fick ett sms från mamman i familjen att jag inte behövde skjutsa Toby på måndags morgonen. Då blir man glad!
Lyckade London dagar blev det!

- Malin


Dag ett i London med Becca

Rebecca kom till mig i torsdags kväll. Fredag jobbade jag men vi slappade mest å hade de gött. Det var första gången Rebecca var i England och därmed London. Så vi bestämde oss för att ta hela helgen i London.

I lördags åkte vi till Notting Hill och strosade runt på de små gatorna med souvernierbutiker och mysiga husen. Det finns en marknad som heter Portobello Road Market som vi besökte, hur mycket människor som helst å ännu mer prylar. Alla möjliga ting kan man hitta. När vi strosat runt och kände oss klara åkte vi till Westminster och kollade in Big Ben och London Eye. Vi åkte sedan till Picadilly Circus för att möta upp Lina å gå å äta på Beatroot, å det var Så Gott! Jag och Rebecca fortsatte till Madame Tussauds, vilket var roligt. När man kom nära en del av vaxdockorna såg de ruskigt levande ut. När vi spenderat lite tid där och kom ut var det mörkt. Men det gjorde inget, då vi besökte Harrods och sedan tog en tur till Winter Wonder Land innan det var dags att åka hem efter 12 timmar i London.

- Malin


Julspel

Ikväll gick ja, Anne å Dylan på Tobys klass julspel på skolan. Det var trevligt och barnen var duktiga. Jag studerade noga hur de utförde det, vilket jag mer börjat gjort när jag ser något uppträdande efter att jag började Kaggeholm. Eftersom att vi då stod mycket på scen och hur man ska agera proffitionellt. Men nu är det ju barn vi pratar om å de ska vara barn, glömma bort repliken, fnissa, vinka till mamma å pappa när man står i kören osv. Härligt.

Det var tredje gången de spelade den. Jag hörde igår när jag stod på skolgården och väntade på eftermiddagen att en förälder berömde en annan förälders dotter till föräldern. Och idag när julspelet började tog det inte lång tid innan jag förstod vem som var hennes dotter. Wow, vad duktig hon var, glittret å glimten i ögat, hon gick verkligen in i rollen, inlevelse, dansade.

Det var nästan som när de 7 barnen dansade de där enkla stegen var det som att hon gjorde något eget, eller andra rörelser. De alla gjorde samma rörelser men hon gjorde stort, kraftigt, energirikt, på riktigt, starkt. Det blir helt skillnad mot någon som bara gör det halvsäckigt. Hon skulle nog passa i en musikal eller liknande. Och man såg det på henne att hon verkligen gillade det. Snacka om proffitionellt för att vara så liten. Imponerad. Alla var väldigt duktiga och delaktiga på något sätt. De hade många sånger som de hade lärt sig utantill.

- Malin


Jag bara står ut

Nu har jag online-checkat-in min flygbiljett och skrivit ut! Det närmar sig!

- Malin


Dom tittar när jag dansar

Idag var det sista gången på zumban, vilket ju var synd men det tyder också på att jag snart åker hem. Saker och ting drar ihop sig. Det var jätteroligt och jag hade så mycket energi! Helt otroligt. Andra som var där sa att jag var duktig. När jag pratade med en några veckor sen, sa hon "men du är ju bäst på passen" å idag var det en ny med. Hon tyckte kanske det var lite svårt och sa "men jag står bakom dig och kollar mer på dig än ledaren", en annan kvinna sa. "Ja, det gör jag med, visst är hon duktig". Ledaren står oftast med ansiktet mot oss, det blir alltså spegelvänt, lite trixigt kanske. Och vad säger man, tack?. Lite svårt att ta emot komplimanger när jag vet att det är 40 plussare. Jag är ju den enda ungdomen där och tänker att man inte behöver vara så duktig men att de antagligen tycker det eftersom de inte håller på med dans annars och har så mycket att jämföra med. Men ah kul ändå. Efteråt gick jag fram å pratade, tackade å kramade Sam, den fantastiska zumba instruktören.
 
Kaah - Dom tittar när jag dansar. Jag kan inte lyssna på youtube för man kan bara kolla på den i Sverige men klippet nedan var närmast då man hör låten i början.
 
Dom tittar när jag dansar - Det var den första golvövningen vi gjorde med Karin på Kagge till den låten. Jag hade aldrig riktigt dansat "på" golvet förut - använda sig av sin tyngd mot golvet, snurra, stå raklång, svinga ben, tvista osv. (När man alltid har någon slags kroppskontakt med golvet, och inte som när man dansar "vanligt" å bara har i fötterna.) Karin sa "Ni måste älska golvet" och ja, jag älskar golvet. Just nu vill jag bara ha en fet area med golv yta så jag kan dansa! Jag känner mig lite som han i videon - Jag måste dansa, jag måste dansa NU!
 
- Malin

Anna ä i London!

Anna å Annas mamma åkte till London för att hälsa på Annas syster. Jag och Lina fick också lite tid att umgås med Anna och det var så roligt! Vi åkte dubbeldäckare, strosade omkring och vi var inne på vintage-butiker å vi alla kom ut med någonting. Anna köpte hängselbyxor, Lina köpte en klänning å jag köpte en kjol. Jag vet inte riktigt allt vad vi gjorde men tiden gick väldigt snabbt. 

Idag var det väldigt många som frågade mig om vägen. Jag och Anna möttes upp och sedan mötte vi Lina vid Liverpoolstreet. Det var dessutom en franskvinna (?..) som började prata med mig med ungefär 90% franska å 10% engelska. Men jag förstod tillslut att hon ville låna min telefon å ringa sin vän så att vännen kunde ringa tillbaka till franskvinnan. Å det gick ju bra. Precis innan vi mötte Lina var det en som fråga mig å Anna om vägen. Och man kan inte säga så mycket mer än "I'm sorry..I don't know"

Jag och Lina gick på 18-mötet på Hillsong. Det var en lovsångsgudstjänst så det var många sånger, riktigt bra!

- Malin


Slappar-lördag

I lördags hade jag en riktigt skön slappar dag. Jag såg på film, dansfilmer (Step up, Step up 2, Step up 3) pysslade kort och åt choklad. Vad mer behöver man göra? Post fick jag också, personligen upp till mitt rum. På kvällen gick jag en promenad till Michaela, å vad gött det är när man väl kommer ut men vad lat man blir när man väl är inne. Det var ett skön soffhäng. Vi tittade på motsvarande svenska Lets Dance och sedan var det X-factor. Trevligt trevligt. På söndagen blev det London igen! Det bästa med att det är på en söndag är att jag kan stå gratis med bilen nere vid stationen. Så skönt att slippa gå på morgonen, och sedan sent på kvällen. Man går så mycket ändå i London. Oberservera att man kan parkera på motsatt körbana (höger) i min riktning(vänster). Kul kul!

- Malin


Hillsong Church


 
- Malin

Inte många dagar kvar..

 .. Tills jag kommer hem till Sverige, det blir Jul och jag får träffa Anton. Det ska bli så härligt alltihopa. Klippen nedan så spelar Anton gitarr på ett annorlunda sätt, tapping, jag tror inte jag har sett det innan han började med det. Lyssna å njut om du vill.
 
- Malin

Roadtrip på Första Advent

Jag, Mia, Annika och Lina (http://londonbatterseapark.blogg.se/2012/december/annika-och-mia.html) åkte på Roadtrip i söndags, Första Advent. Vi kom till havet, det var härligt å fint. Också lite konstigt då jag vanligtvis brukar vara på gudstjänst och sjunga julsånger på Första Advent. Vi hade perfekt väder och hittade lite olika marknader/bakluckeloppisar. Vi stannade till i Bognor Regis och Brighton. Vi avslutade dagen med fika på ett cafe som var Sverige inspirerat (Chefens fru var svensk så hon hade inrett lite). När vi körde hem var det mörkt men det gjorde inte så mycket för då tog vi raka spåret hem på motorvägen. På ner vägen tog vi en annan väg och åkte på småvägar så vi åkte förbi många små orter. Bensinen kostade 200kr så vi betalade alltså 50kr per person, jättebilligt!!! (Tåget hade kostat minst 300kr per person och då hade vi bara kommit till Ett ställe och behövt passa tider) Roadtrip äger, speciellt med bra vänner.

- Malin


London Baby

Det blev besök på Harrods. Och vi strosade mest runt hela dagen. Vi gick mot Hyde Park och gick runt på Winter Wonderland, det var mysigt. Vi åt lunch på Beatroot där de bara har vegetarisk mat och man får välja mellan massa olika sorter tills sin låda är full. Sjukt gott! Vi avslutade dagen med bio, då vi såg Ruby Sparks. Man märker också att de nu är ännu fler människor i London kring juletider. En mycket trevlig dag med mina flickor.

- Malin

 


Mia&Annika ä häär!

Kul kul kul kul kul KUL!

- Malin


Lucka ett

- Malin

RSS 2.0