S P O R T L O V

 
Ska vi redan ha lov nu? Veckorna, timmarna, minutrarna går fort,.. läskigt snabbt och man försöker ta tillvara på allt så som man ska göra i livet.
Igår hade vi Tabata, det vill säga styrka där vi gör tex. armhävningar 20 sek, vilar 10 sek, armhävningar 20 sek, vilar 10 sek ..osv. Det kan vara situps, plankan, sidoplankan, burpees, tvistar.. och på den allra sista övningen vi gör så får vi inte vila de få 10 sek, utan då gör man en annan övning. På den sista övningen brukar jag tappa räkningen på varven, och bara försöker överleva det hela. 
På den moderna klassen försökte vi göra klar vår Laleh-koreografi, den är rolig. Alla har nya placeringar hela tiden så det gäller verkligen att ha koll på sig själv och ibland kan det bli lite kortslutning i huvudet. Men för det mesta brukar det gå bra, eller så är det någon annan som brukar ha koll, "..men du brukar ju stå däär.." Haha

Jag kom hem med tåget en halvtimme efter att jag skulle ha kommit hem, vilket inte är så farligt och jag kom ju hem åtminstone men man blir ju ändå lite irriterad. Grejjen är att när tåget väl börjar komma försent och kommer i otakt måste vi vänta på mötande tåg och liknande som är Ännu viktigare än vårt tåg. När jag kom hem blev det pizza och jag följde med Mam till kyrkan där det är Tonår på fredagskvällar och hjälpte till med fikat och träffade lite kilsfolk, det var nice.
 

Vi firar att det är sportlov (jag ska dock inte sporta på lovet, för mina benhinnor ska bli bra så det blir voltaren och ipren men en promenad är det nog troligt att det blir) med lite bilder från när vi hade friluftsdag i Romme med skolan i januari.



- Malin

Solo

Work in progress med danslinjen var på schemat idag med de elever som var i skolan. Vi tog fram filtar, kuddar lampor och försökte göra det lite mysigt i danssalen. Vi alla i klassen visade upp våra verk på olika platser i rummet och alla hade olika musik, från klassisk till lite mer fartig eller ingen musik alls. Vi har jobbat med en eller flera känslor, förflyttningar, tempot, nivån, energi, tid och rum. Jag tycker vi var modiga. 

Min dikt av Tomas Transtömer som jag fick där jag tolkat och utformat mitt solo utifrån. 

Trött på alla som kommer med ord, ord men inget språk
For jag till den snötäcka ön
Det vilda har inget ord
De oskrivna sidorna breder ut sig åt alla håll
Jag stöter på spåren av rådjursklövar i snön
Språk men inga ord






- Malin

Det här med garderob är inte riktigt min grej....

Tisdagkväll i Sjövillan.
Imorgon ska vi visa upp våra solon för skolan och jag är på Malins rum och försöker hjälpa henne att välja kläder.
Inte en helt lätt uppgift. Ändå skulle Malin faktiskt kunna ha det mest som hon har i sin garderob. När dansläraren sa "Inga starka färger" uteslöts iprincip 75% av min garderob. 
Men min underbara Malin har kommit med bidrag och klädförslag så något kommer jag ha på mig imorgon.

Efter att våra fantastiska musikelever bjudit på highlights från Gran Canaria gick jag, Mira & Julia hem och satte oss i vårsolen utanför vårt hus - underbart. Jag vill faktiskt hävda att våren är på intågande. Även om snön fortfarande lyser upp markerna, så känns det i luftet och hörs på fågelsången - snart är våren kommen. :)

- Rebecca



1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 1, 2,..

Måndag. Äntligen. Nu dansar vi. Glädje.

Det var kul att dansa igen eftersom vi både torsdag och fredag haft eget arbete, men det blev en lite speciell dag ändå. Istället för balettklass ägnade vi tiden åt våra solon, fila&repetera, vi gjorde också en ordningslista och tänkte ut platser i rummet. Jag är så fascinerad och imponerad för alla i min klass har så fina solon, Härligt och Häftigt! 
Efter lunch lärde jag och några andra ut våra egna teknink/uppvärmnings övningar. Det kan vara fotövning, svingövning, torso/plié övning osv.. Jag hade en golvövning och var lite nervös, kanske mest för att det blivit sådan uppskjutning av det hela. Men jag vet ju att jag inte behöver bli nervös men ändå så blir jag det, men jag klarade igenom det och mina klasskamrater verkar ha förstått det jag tänkt mig. Det var bra att få feedback, vad som var bra och vad man mer kan tänka på, för man kan ju alltid lära sig mer och bli bättre. 

Och det är alltid lika trevligt när man ska äta mellanmål/fika/mat på eftermiddagen, när man gör det tillsammans med andra som det ofta blir här, för att äta är vi också bra på. Men nu blir det tv kväll, eller? I Sjövillan är det Amanda som är den levande tv-tablån, så man behöver inte ha så mycket koll. För övrigt brukar jag inte titta så mycket på tv, men måndagskväll är väl en sådan dag jag i så fall skulle göra det. Nu först "Familjen Annorlunda", en familj från Karlstad är med så det måste man ju se, go vääärmländska. 

- Malin

Lördagsmys

Idag var det meningen att jag och Rebecca skulle åka in till stan, men Rebecca kände sig fortfarande krasslig så jag fick därmed åka själv. Jag tog först en tur in till centrum och försökte fixa mina små ärenden och fortsatte sedan mot Sundbyberg för att utforska secondhandbutikerna. Eftersom jag åkte själv så blev det inte lika roligt, men det blev i alla fall Stockholms statsmission och Myrorna. Det inhandlades en tröja, en kjol och en CD-skiva. Det fanns jättemycket olika prylar, men också väldigt mycket som man kan klara sig utan. Det blev mycket buss och tunnelbane åkande, men det var det värt (jag fick ju åka den blåa linjen, åker nästan bara grön linje annars).

På kvällskvisten gick jag över till Lp-villan, där jag brukar hänga en hel del. Ikväll blev det inte paj till mat, nej vi stekte massa pannkakor och gjorde crepés, och fruktsallad till efterrätt. Självklart tittade vi på Melodifestivalen och jag behöver väl inte säga så mycket mer om det. Nu får jag ta och sova, för snart ska jag gå över till Lp igen och äta frukost. God Kväll och fortsatt trevlig helg!   


Sjövillan (till vänster) där jag bor och Lp-villan (till höger) där Rebecca bor

- Malin

Fredagsmys

Efter skolan blev det spontanfika i vårat vardagsrum med mangote & kladdkaka.
Kan säga att vi praktiserade det vi pratade om på eftermiddagslektionen, nämligen att inte ha bråttom och stressa.

Senare på kvällen kom Malin över. Vi skulle laga kyckling till middag, frågan var bara hur vi skulle tillgag den.
För er som inte vet det så är jag och Malin experter på att laga paj. Mycket för att vi båda gillar att äta paj. :P
Så dagen till ära tänkte vi tillaga något annat, exempelvis kyckling och ris.
Fast, vi fick ju ris i skolan idag, och paj är ju väldigt gott...

- Rebecca


En solskenspromenad

07:48 torsdag morgon plingar mobilen till. Sms från Dansläraren som måste vara hemma idag igen. Hon uppmuntrar oss till att träna ett pass på egenhand. Exempelvis en promenad i solen.
Efter en långsam härlig frukost i matsalen tillsammans med hela klassen går jag och malin hem och drar på oss varma promenadkläder. Vädret är strålande och finns det något bättre sätt att utnyttja den extra ledigheten än en promanad i det vackra vinterlandskapet med en god vän?

Till Nyckelby och tillbaka innan lunch, och det är nu idéen föds.
Vi kan ju starta en blogg! Du och jag. Berätta om våra liv, på och utanför Kagge!

Att komma på ett namn var inte det enkalste. Men det blev; Livet i rörelse. Kan associeras både till dansen som är en gemensam nämnare för oss båda. Men också att livet, är något som ständigt pågår, något som ständigt är i rörelse.

- Rebecca



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0