Varför träna på gym när man kan träna gratis?!

Det går aldelles utmärkt att både träna på jobbet och hemma. Jag jobbar ju på Ica, sitter mycket i kassan, vilket dock inte är så mycket aktivitet just de. Men har också lärt mig lite brödet vilket jag inte känner att jag kan än, jag har vart med 2½ gånger och nu är tanken att jag ska komma ihåg allting själv, allt bröd och kaffebröd och limpor, så mycket, det dära mjölet, de där solrosskärnorna, så många snittar i, så mycket vanligkräm i de, nej inte kristyr på de, så många grader hit och så mycket ånga dit. Pänsla där, in med de i gäsen, piper här, ta ut småbröden från ugnen, nu piper det från gäsen, ut med de och in med andra, inte bränna, inte degiga, piper igen, inte sätta igång brandlarmet, hämta bröd från fysen och inte bli helt nerkyld där, lyfta tunga kartonger och inte få allt att rasa. Ja men visst jag kommer ihåg allting och jag är inte alls nervös för mitt första pass själv.

Mamma och Pappa hade varit i Säffle under dagen och hjälpt mammas faster att flytta lite grejjer hela dagen, och fick bland annat hem lite ved. Så efter lite mat i magen och några andetag tog vi tag i det. Bära bära och bära ännu lite mera, men tillslut fick vi bort allting. Hurra!
På kvällskviten kom Simon å Erik! Det var nice! De lixom bjöd in sig lite själva kan man säga, vi såg på fotboll. Jag ser aldrig på fotboll, bara endast för sällskapet och hade bakat en kaka också. Erik tog på sig sina glasögon och det var fokus på matchen med lite prat och skratt emellan åt. Blev dock trött väldigt snabbt, och hoppades att Ica inte skulle ringa morgondagen därpå och fråga om jag kan jobba. Det ringde imorse, men det var inte från där - puhh. Skönt!!!!

Och om en vecka åker ja te Öckerö!
 
- Malin

Trädgårdsfika

Igår efter gudstjänsten var det trädgårdsfika hemma hos oss. De flesta satt inne på altanen men några trotsade regnet För det var ju trädgårdsfika.
 
- Malin

Fryken

är bra allt vacker
 
- Malin

How great is our God

Precis varit på Gudstjänst i min församling Sannerudskyrkan, jättebra predikan av Jonas Lund där temat för gudstjänsten var "Att vila är att ta ansvar" (Citat av Tomas Sjödin). Jonas sa många bra, vettiga saker och gillar sättet han förklararar och berättar på. Han får en att tänka till, så lätt att själv känna igen sig och bli påmind och försöka göra något åt det. Det var också väldigt många bra lovsånger, dock kan jag ju inte sjunga, eftersom jag fortfarande är hes. Men snart kommer väl rösten tillbaka. Jag måste ta mitt ansvar att vila den ;) Den första lovsången var psalm 560 "I Guds tystnad får jag vara" (I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav. Klara rymder, öppna dagar: här en strand vid nådens hav) Lite komisk ändå! 

Vila = Att ta igen sig/Återhämta sig. Men att vila kan innebära olika betydelser för oss alla. Att vila är att ta ansvar, dels för dig själv, för andra, också för relationen till Gud. I dagens samhälle är det så mycket om att jobba/arbeta/karriär/att göra saker. Men att vila är att ta ansvar. Ta till vara på vilan, ta tid för vilan, försök att vara VARelser och inte GÖRelser. Man är värdefull ändå. Hur gör du när du Vilar?

- Malin

Sällskap med hem till Värmland

När den fina skolavslutning (för en vecka sedan) på Kagge där vi sjöng "Den blomster tid nu kommer..", rektorn höll tal, musikarna sjöng,.. och allt som hör till en fin skolavslutning var tiden inne. De flesta i klassen tog samma buss till stan, och vi droppade av lite allt eftersom, väldigt konstigt. Vi har ju åkt hem under året som gått, men nu ska vi ju inte tillbaka, vilket jag har lite svårt att inse. Just nu känns det ju bara som ett kort lov. Men jag behövde inte åka själv hem till Värmland för Rebecca följde med =D
Fina tjejor!
Karlstaden!
Rebecca och Selma Lagerlöf
Sola i Kallsta
Men idag vare regn ja...
Ett molnigt torg
Frykstahöjden i Kil
med utsikt över Fryken
Det var en trevlig helg! Och nu har jag börjat jobba, hej och välkommen till vardagen-verkligheten. Och jag är dessutom dunderförkyld - från ont i halsen-snuvig-hängig-hes-ingen röst kvar alls, käkar jag nu lite för mycket halstabletter och nyponsoppa och såsar runt o pyjamas. Igår kunde jag överhuvudtaget inte få fram någonting och idag är det väl lite bättre, men ska fortfarande inte prata.Det är ju typiskt när man väl har långhelsledigt och vill hitta på saker och träffa vänner. De ringde dessutom från jobbet och undrade om jag kunde hoppa in och jobba idag, men pratar jag inte hemma så ska jag nog inte jobba. 
Och regnar ute gör det också, vart försvann solen och värmen?
- Malin

Student 2012

Grattis kära bror och välkommen till vuxenlivet och allt som hör till!
 
 
 
 
 
 
Göllplutten!
 
Mamma,Pappa,Mormor,Morfar,Per åkte hem och gjorde iordning här hemma så väntade jag och GurraC på att Oscar skulle åka flak och grejjer. Vi fördrev tiden med att promenera in till stan å köpa lite mat å kolla på studenter. För att sedan plocka upp vår kära student, sitta i bilkö (men det var inte så farligt ändå) och åka hem där gäster väntade. Trevligt!
 
För tre år sedan tog jag studenten, 09! Galet konstigt! Jag vet inte om man känner sig gammal eller ung. Då visste jag inte vad jag ville bli eller vill arbeta med i framtiden och det vet jag inte idag heller. Men jag har ändå hunnit med en massa roliga och bra saker på de här åren. Jag säger bara "no stress", det löser sig ;)
 
 
- Malin

Hemma är inte där du bor

Efter en fin helg i härliga Värmland är jag nu hemma i Kungsbacka.
Hunnit träffa mycket folk och igår la jag hela förmiddagen på att städa och rensa lådor i mitt rum.
Välbehövligt och ett sätt att bearbeta omställningen.
För det är en stor omställning. Att lämna sitt nya hus, sina nya vänner, sitt nya liv.
Kaggeholm har betytt otroligt mycket för mig.
Jag hittade underbar människor som har fått berika mitt liv.
Jag hittade en ny stad, med nya möjligheter.
Jag hitttade dansen på nytt, på ett nytt sätt och nya sidor.
Jag hittade nya sidor hos mig själv, lite sämre, som jag har fått jobba med, men också fina, som jag lärt mig att älska.

Nu har jag kommit hem, eller?
Jag är i min hemstad i alla fall.
Men frågan är om jag känner mig hemma.
Allt har förändrats, eller, jag har förändrats. Och ser allt med andra ögon.

Vem är jag, i den här tillvaron?
Hur hittar jag min plats?


- Rebecca


Pärl pyssel

För ett tag sedan fick mamma hem lite pärlor (som hon fick av sin faster som flyttat från sitt hus till lägenhet som i sin tur fått det av någon annan). Och försökte hitta på lite vad man kunde göra förutom vanliga pärlplattor och armband, jag vet inte riktigt vad det blev men tanken var väl nyckelringar. Ganska enkelt.
 
- Malin

Bal

 
Så Stiliga Bror och Julia är på balen vid Karlstad CCC
 
 
- Malin

En sommardag..

..ute på Gönäs för ett antal år sedan! En oerhört viktig och fin vän i mitt liv och saknar henne massor!
 
 
- Malin

RSS 2.0